SPAVAĆA SOBA

Kada želite da “probudite” umornu spavaću sobu, svež sloj prave boje može sve da stavi u novo svetlo.

“Obucite” Vašu spavaću sobu u prestižan sloj boje koja njoj, ali i Vama daje svežu perspektivu. Da biste zaista napravili od spavaće sobe mesto snova, odaberite boju koja izražava Vaš lični stil. Benjamin Moore “NATURA” boje nude širok spektar nijansi. Plus, možete bezbrižno da se odmarate znajući da je ova linija boja sertifikovana kao prijateljski nastrojena prema astmi i alergijama.

Popularne boje za spavaću sobu

Za opuštajuće vibracije u spavaćoj sobi mnogi polaze za hladnijim bojama poput svetlo plave i zelene. U ovom videu, prozračna “Instinct AF-575” i restaurativna boja “Anjou Pear AF-425”, ispunjavaju želju za konforom i mirom. Obe ove boje su deo “Affinity” kolekcija i savršeno se uklapaju sa bilo kojom od 144 nijanse u njoj, koje su savršen izbor kombinacija za Vašu spavaću sobu.

Tu je i širok spektar neutralnih i čistih belih boja koje mogu takođe da kreiraju mirnu spavaću sobu. Uvek popularne boja za farbanje “Chantilly Lace OC-65” i “Silver Fox 2108-50” donose sjajno, elegantno raspoloženje u spavaću sobu. Osvežavajuća i nežna boja “Mellow Pink 2094-70”, kreira parče mira sa svetlo sivim i jasnim belim materijalima. Ako ste pak, zainteresovani da uspostavite bogatu, ali intimnu vibraciju, to ćete postići uz pomoć boje koja ima dubinu – “Mysterious AF-565”.

Bogata siva boja spaja se sa južnim šarmom

Stvarajući pobedničku kombinaciju tradicionalne arhitekture i modernog stila života, dizajner Mary Douglas Drysdale objašnjava zašto je boja “Randolph Gray CW-85” iz kolekcije “Williamsburg” savršen izbor za ovu zapanjujuću spavaću sobu.

Kreatori raspoloženja

Boja ima moć da promeni, ne samo izgled prostorije već i čitav ambijent. Da li vam je potreban podsticaj za buđenje kako biste podstakli opuštanje? Pre nego što se odlučite za najbolju boju Vaše spavaće sobe, razmotrite ove osnovne činjenice: Tople boje dodaju energiju; Hladne nijanse kreiraju umirujuću atmosferu; Zasićene boje će vas uvući u udoban ambijent, dok će svetle nijanse dočarati osećaj prozračnosti.

Sigurne boje

Prilikom odabira boje za spavaću sobu ponesite sa sobom parče tkanine od posteljina. Ukoliko budete preplavljeni velikim izborom boja pokušajte da parče omiljene tkanine iskoristite za boju zida, to će vam pomoći da postignete željeni izgled.

Budite tihi

Kada birate boje koje će vam pomoći da se opustite, neutralne su svakako prirodan izbor, ali one ne bi trebalo da budu dosadne. Kremaste bele nijanse, nežne sive i topli tonovi mogu da se iskoriste za kreiranje tihe pozadine za živopisni nameštaj- savršeno za one koji vole često da menjaju nameštaj i detalje u sobama.

Peti zid

Kada govorimo o dekoraciji boja, plafon se često previdi. Dok je klasična bela boja višegodišnji favorit, neočekivana boja plafona povećava karakter sobe. S obzirom na to da je u pitanju Vaš lični prostor, razmotrite ideju da budete malo kreativniji sa bojama plafona u spavaćoj sobi, poput “Concord Ivory HC-12”.

Ako se odlučite za svetliju boju, uživaćete u prozračnom efektu koji vizuelno podiže plafon. To je sjajan trik da soba izgleda veće i plafon viši, posebno se odnosi na manje prostorije ili one sa niskim plafonima. Jednostavno obojite plafon sa svetlom nijansom ili laganom varijacijom nijanse zida.

Slični postovi

BOJE ZA KUHINJU

BOJE ZA KUHINJU

Dodajte savršenu završnu notu Vašoj kuhinji, bojom koja naglašava i spaja postojeće elemente i karakteristike samog prostora.

opširnije
BOJE ZA DNEVNI BORAVAK

BOJE ZA DNEVNI BORAVAK

Dnevni boravak je namenjen za provođenje slobodnog vremena i okupljanje prijatelja i porodice. Za ovaj javni prostor najbolja je farba u boji raspoloženja i atmosfere koju želite da kreirate.

opširnije

Pin It on Pinterest

Share This