BOJE ZA DNEVNI BORAVAK

Dnevni boravak je namenjen za provođenje slobodnog vremena i okupljanje prijatelja i porodice. Za ovaj javni prostor najbolja je farba u boji raspoloženja i atmosfere koju želite da kreirate.

Glavni prostor u domu, koji čini dnevni boravak, treba da nosi Vaš lični pečat. Opušten i neformalan? Moderan i doteran? U koraku sa udobnom tradicijom? Bez obzira kakvog je izgleda, savršena boja farbe će sve to naglasiti. Odaberite pravu iz naše široke palete lakih Aura boja. Za pomoć pri odabiru savršene boje za Vašu dnevnu sobu pogledajte kombinaciju boja izdvojenih od strane dizajnera, koja odgovara Vašoj osobnosti.

Transformišite svoj prostor

Kao što i sam naziv kaže dnevni boravak – mesto gde najčešće tokom dana boravimo. U ovom videu videćete kako šest popularnih boja za dnevne sobe drastično utiču na identičan prostor, što dalje rezultira nizom različitih stilova dizajna.

Omiljene Benjamin Moore neutralne boje obuhvataju klasične bele, „Dove OC-17“ i „Stardust 2108-49“ boje. Još jedna suštinska neutralnost koja sjedinjuje sivu i bež nijansu jeste boja iz naše „Affinity“ kolekcije – „Wish AF-680“. Živopisnije boje u bioskopskoj dnevnoj sobi uključuje elegantnu farbu „Black Raspberry 2072-20“, veseli „Hibiscus 2027-50“ i uvek prozračnu „Gossamer Blue 2123-40“ boju, a sve one stvaraju posebno raspoloženje u prostoru.

Prebacivanje u „neutralno“

Neutralne boje su prirodan izbor za dnevni boravak. Često su dnevne i porodične sobe povezane sa ostatkom prostora u stanu, pa neutralni izgled omogućava upotrebu boja u susednim prostorijama. Odabir najbolje neutralne boje pitanje je stila: topli tonovi su privlačni i udobni, dok hladnije nijanse šalju šik i moderne vibracije. Nemojte da mislite da je bela boja otpisana iz širokog spektra belih nijansi, ona stvara slobodan prostor za omiljenu umetnost i nameštaj.

Slučaj – boja

Ukoliko je većina elemenata Vaše dnevne sobe neutralna (tepih, parket i materijali), prava boja za farbanje može da doda drugu dimenziju.

Odlučujete o najboljoj boji za Vaš dom? Posetite nezavisne Benjamin Moore maloprodajne objekte za uzorke da biste videli kako željena boja izgleda tokom dana.

Iza svetlog

Kada želite da dodate malo „drame“ sa ojačanim nijansama, ali ne želite da iste preuzmu moć nad prostorom, tada ofarbajte samo jedan naglašen zid.

Odaberite zid u dnevnom boravku koji važi za glavnu tačku prostorije, kao što je uglavnom to zid gde se nalazi kamin. Izaberite boju koja može da se veže za prostor zajedno sa materijalima, prostirkama i dodatnim detaljima.

Preostali zidovi mogu da budu ofarbani u svetlije verzije boje naglašenog zida ili da izaberete neutralni podton koji dopunjuje i slaže se sa naglašenim zidom.

Vidite svetlost

Na boju utiče i količina svetlosti koju imate u dnevnoj sobi. Prostorija ispunjena prirodnim sunčevim osvetljenjem može da iznese zasićene boje, ali blede nijanse imaju tendenciju da se isperu. Za pomoć pri odabiru adekvatne boje za sobu uzmite temperaturu same prostorije.

Izaberite Benjamin Moore Aura boje sa mat finalnim sjajem koje olakšavaju refleksiju u sobi sa jakim dnevnim svetlom ili je koristite za nežni efekat u prostorijama gde je dnevna svetlost minimalna.

Slični postovi

BOJE ZA KUHINJU

BOJE ZA KUHINJU

Dodajte savršenu završnu notu Vašoj kuhinji, bojom koja naglašava i spaja postojeće elemente i karakteristike samog prostora.

opširnije

Pin It on Pinterest

Share This