BOJE ZA KUHINJU

Dodajte savršenu završnu notu Vašoj kuhinji, bojom koja naglašava i spaja postojeće elemente i karakteristike samog prostora.

Kuhinje imaju nekoliko fiksnih elemenata uključujući radnu površinu, frontove, ormane i podove. Neutralne boje su vrlo popularne za kuhinje, ali takođe postoji i prilika da se unesu naglašene boje u prostoriju- čak i mala doza jače boje može da ima veliki uticaj na prostor. Benjamin Moore “Regal” boja za enterijere nudi svežu boju za Vašu kuhinju sa superiornom izdržljivošću pored ispiranja, bez obzira na to koji sjaj ćete izabrati.

Vodič za boje

Kuhinjski elementi, ormani zauzimaju najviše prostora vizuelno, pa dozvolite im da vas vode do najboljih boja za Vašu kuhinju. Ako su Vaši elementi tamnog ili srednje tamnog drveta, pogledajte svetlije nijanse koje prave balans. Bela i nijansa svetlog drveta se kombinuju sa dosta boja, posebno sa modernom plavom, sivom i zelenom i time se postiže izgled koji je obnovljen i spaja moderan i tradicionalan izgled.

Ukoliko ste zainteresovani za renoviranje ormana u kuhinji, mi smo vas i tu “pokrili”.

Trend boje za kuhinjske elemente

Već duže vreme, bela boja je dominantna u kuhinjskom dizajnu. Ali možda će morati da podeli trendove sa svetlo ili zagasito sivom nijansom, kao i sa plavom i zelenom, čisto da se malo osveže stvari u kuhinji.

Ukoliko vi niste spremni za potpunu promenu ormana u kuhinji, razmotrite ideju o svežem, novom sloju boje na donjim ormanima ili da istaknete drugom bojom ostrvo u kuhinji, ukoliko ga imate.

To će dodati novi vizuelni doživljaj i sloj detalja, posebno kada je primarna boja elemenata bela, a vi iskoristite tamniju boju za ostrvo ili radnu površinu.

Idite za jačim

U otvorenom prostoru najbolja kuhinjska paleta dopunjuje boje u susednim prostorima radi prijatnog kontinuiteta nijansi. S obzirom na to da je u kuhinjama ograničen prostor na zidu, izaberite kombinaciju boja koja se neće samo slagati sa čitavom kuhinjom već i sa okolnim prostorijama.

Da li vam treba dodatna inspiracije?
Boju koja vam se sviđa, “povucite” iz vaše kuhinje, sa radne ploče ili čak deo omiljenog materijala iskoristite, da biste vizuelno povezali ta dva prostora.

Začinite bojom

Jedan orman ofarbajte jačom, kontrasnom bojom. Zbog svoje pozicije, ostrvo u kuhinji može da bude centar prostora. Ili prosto, definišite jedan deo kuhinje za određene aktivnosti, poput doručka, posebnom bojom.

Izaberite nijanse sa suptilnim sjajem, jer poboljšavaju vizuelni efekat. Koristite ovaj dizajnerski savet da dodate malo vizuelnog začina u kuhinju koja je ispunjena neutralnim elementima, tačnije ormanima.

Slični postovi

BOJE ZA DNEVNI BORAVAK

BOJE ZA DNEVNI BORAVAK

Dnevni boravak je namenjen za provođenje slobodnog vremena i okupljanje prijatelja i porodice. Za ovaj javni prostor najbolja je farba u boji raspoloženja i atmosfere koju želite da kreirate.

opširnije

Pin It on Pinterest

Share This