BOJE ZA SPOLJAŠNJOST KUĆE

Kada krenete da farbate eksterijer i sve okolne spoljašnje elemente, trebalo bi da imate na umu dve stavke: koliko će trajati boja i koliko dobro će izgledati ista.

Farbanje kuće nije mala investicija, pa samim tim to znači da treba da birate najbolje boje koja će izgledati lepo i biti dugovečne. Benjamin Moore AURA farbe jesu dugotrajne boje koje su otporne na promene vremenskih uslova i kako bi to i dokazale, imaju doživotnu garanciju.

Izbirljive boje

Da biste suzili izbor boja iz palete, izdvojte nijanse elemenata koji su oko Vašeg doma i koje se ne menjaju, kao što je izgled krova ili kameni detalji oko kuće.

Izaberite kontrastne, a opet komplementarne boje da pojačate arhitektonski izgled i kako biste dodali novu dimenziju kući. Slične boje povezuju sve elemente.

Pogledajte oko sebe

Najveću inspiraciju možete da dobijeta kada izađete napolje. Izaberite nijanse koje su kompatibilne sa susedstvom, arhitektonskim stilom i prirodnim okruženjem.

Benjamin Moore „Historical Collection“ kolekcija je isprobana i pravi je favorit. Tu se nalaze savršene boje za svaki dom.

Pravo svetlo

Isto kao i kod enterijera i ovde je važna svetlost i izbor boje za eksterijer, a sve zavisi od toga koliko je kuća osvetljena. Samim tim, boje mogu da izgledaju drugačije kada se nanesu direktno na spoljašnost od onoga kako izgledaju na uzorku.

Vi napravite izbor bez žaljenja i kupite četvrtinu boja koje ćete naneti na neupadljive delove svih strana vaše kuće, zatim posmatrajte kako se ponašaju tokom dana sve dok ne budete zadovoljni svojim izborom.

Završni sloj

Boja je samo jedan aspekt pri izboru farbe za eksterijer, a sjaj je drugi važan faktor.

Završna obrada niskog sjaja je najbolji izbor za glavnu boju eksterijera jer taj premaz niske refleksije daje blagi sjaja, sakriva površinske nepravilnosti i čisti zid.

Boje srednjeg sjaja imaju dodatnu izdržljivost i lako se čiste, samim tim dobar su izbor za područja oko prozora koji nose najveći teret vremenskih promena.

Završni sloj visokog sjaja čini boju bogatijom, ali povećavaju površinske nepravilnosti.

Slični postovi

Pin It on Pinterest

Share This