BOJE ZA SPOLJAŠNJE PODOVE

Sveže ofarbani spoljašnji podovi mogu da transformišu Vaše dvorište i da unesu boje u Vaš dom.

Osvežavanje Vaših podova i njihova zaštita u isto vreme, postiže se lakše sa „ARBORCOAT Exterior Stains“ farbom. Ona garantuje stil i dugotrajnost kada provodite vreme napolju sa prijateljima i porodicom.

Neprobojnost 101

Kada dođe do mrlja na Vašim podovima tada je ključ u neprozirnosti. Naime, neprobojnost je stepen do kojeg Vi možete da vidite prirodno drvo korišćenjem sledećih farbi:

 

  • Čista „Stain“ farba nema dodatnu boju i prikazuje prirodnu lepotu drveta
  • Prozirna „Stain“ ne zamagljuje teksturu drveta uključuje samo najmanji, najtanji ton
  • Polu-prozirna „Stain“ farba omogućava da većina teksture drveta bude prikazana sa nešto izraženijom bojom
  • Polu-tvrda farba sa dubljim tonovima pokriva veći deo nesavršenosti uz to dozvoljavajući teksturi drveta da se vidi
  • Čvrsta „Stain“ farba nudi od svih najveću dubinu boja, pokrivajući skoro sve nedostatke, a istovremeno dozvoljava teksturi drveta da izviruje lagano

Razmatrajući boje: Izbora je puno

Kada razmišljate o boji Vašeg spoljašnjeg poda uzmite u razmatranje nijanse okolnih elemenata. Ova tehnika ističe sve u odnosu na glavni deo Vaše kuće kako bi se postigao jedinstveni izgled koji naglašava lepotu arhitekture spoljašnjeg poda.

Ukoliko želite da postignete monohromatski izgled, koristite nijansu koja je slična primarnoj nijansi Vaše kuće, to je dobar izbor ukoliko želite detalje poput kamina ili mesto za večere da istaknu pod.

Postoji širok spektar boja za istraživanje, od sivo smeđeg drveta, preko toplih ružičastih nijansi pa sve do šumskih zelenila.

Drvo je važno

Drvo ostaje najčešći izbor za spoljašnje podove. Skuplje tvrdo drvo poput mahagonija ili ipe nude božanstvenu teksturu koja sija prilikom upotrebe prozirne „Transluscent Stain“ farbe ili poluprozirne. Meka i povoljnija drva uključuju južno-žuti bor i kedar drvo i imaju najviše benefita od korišćenja polutvrdih i tvrdih „Stain“ proizvoda.

Alternativa za drvo, poznatija pod nazivom „kompozitni podovi“, takođe je popularna. Iako se često prodaju kao podovi „bez održavanja“, kompozitni podovi zahtevaju zaštitu od bledenja boja i od svih ostalih elemenata, njihovih drvenih elemenata. „Arborcoat Solid Deck& Siding Stain“ farba pruža odlično zadržavanje boje za ove popularnije izbore.

Suzite izbor

Niste spremni za nešto veliko? Obnavljanje ili bojenje drvenih stolica i stolova napolju je manje intenzivan projekat od renoviranja čitavog spoljašnjeg poda. Gotovo svaka svetla boja ima neutralne i drvene tonove koji privlače pažnju i obnavlja podove sa lakoćom.

Još jedna od opcija jeste ta da ofarbate samo rukohvate ili ograde podova. Izvucite Vašu boju za enterijer i suptilno ujedinite enterijer sa eksterijerom. Takođe, možete da razmislite o upotrebi kombinacija „Stain“ farbi, jednu tamo gde počinje deo poda, a drugu za deo na kojem se završava.

Isprobajte Vaše „Stain“ farbe

Lako je da probate farbu na drvetu koji želite da premažete, naime ne postoji bolji način da vidite pravi izgled boje.

Da li ste spremni da pretvorite inspiraciju u stvarnost? Ovde smo da Vas vodimo korak po korak, od pripreme do završnice.

Slični postovi

Pin It on Pinterest

Share This